Τι είναι ο Πολυμερικός Πηλός

  • Written by 
  • Published in Άρθρα
  • Read 4026 times
  • font size decrease font size increase font size
  • Print
  • Email

Τι είναι ο πολυμερικός πηλός

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένας τύπος σκληρυμένης πλαστελίνη που βασίζεται στο χλωριούχο πολυμερές πολυβινυλίου (PVC). Περιέχει αργιλικά ορυκτά, αλλά στο ορυκτό προστίθεται ένα υγρό στα ξηρά σωματίδια μέχρι να επιτύχει τις ιδιότητες ενός ζελε, και παρομοίως, το τμήμα τίθεται σε κλίβανο για να σκληρύνει και ως εκ τούτου ονομάζεται ως πηλός.
Ο Πολυμερές πηλός χρησιμοποιείται γενικά για την κατασκευή χειροτεχνημάτων και επίσης χρησιμοποιείται σε εμπορικές εφαρμογές για τη δημιουργία διακοσμητικών μερών. Έργα τέχνης κατασκευασμένα από πολυμερικό πηλό μπορούν να βρεθούν σε μεγάλα μουσεία
Ο Πολυμερές πηλός είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο μέσο το οποίο είναι ιδανικό για αρχάριους και επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Ιστορία

Ο Βακελίτης, ένα πρώιμο πλαστικό, ήταν δημοφιλής με τους σχεδιαστές και ήταν μια πρώιμη μορφή του πολυμερικού πηλού, αλλά η φαινόλη βάση του βακελίτη ήταν εύφλεκτη. Ο πολυμερής πηλός διατυπώθηκε για πρώτη φορά ως μια πιθανή αντικατάσταση για βακελίτη.

Σύνθεση

Ο Πολυμερής πηλός περιέχει μια βάση ρητίνης PVC και έναν υγρό πλαστικοποιητή, δημιουργώντας το πλαστιζόλ. Αυτή η πλαστικότητα είναι αυτό που το καθιστά χρήσιμο ως πλαστελίνη, σε αντίθεση με μαστίχα ή πάστα. Ο πηλός διατηρεί το σχήμα του ακόμα και όταν εφαρμόζεται θερμότητα και είναι ο λόγος που ο πολυμερής πηλός δεν λιώνει ή γέρνουν
Ο πολυμερικός  πηλός είναι διαθέσιμος σε πολλά χρώματα, τα οποία μπορούν να αναμιχθούν για να δημιουργήσουν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. Ειδικά χρώματα και σύνθετα υλικά περιλαμβάνουν ημιδιαφανή, φθορισμού, φωσφορίζοντα, και faux "μαργαριτάρια", "μεταλλικά" και "πέτρα".

Χρήση

Επειδή ο πολυμερικός  πηλός είναι ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο πλαστικό μετά το ψήσιμο, είναι αρκετό ισχυρό και δεν χρειάζεται περαιτέρω προστασία. Ο πολυμερής πηλός έχει εξαιρετική αντοχή στο νερό και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες,.
Ο Πολυμερικός πηλός πρέπει να είναι καλά ψημένος ώστε να είναι ισχυρός και ανθεκτικός. Λανθασμένο ψησιμο μπορεί να οδηγήσει σε θραύση το υλικό και μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο χρώμα.
Όλοι οι φούρνοι πρέπει να ελέγχονται με ένα ξεχωριστό θερμόμετρο για να βεβαιωθούμε ότι η θερμοκρασία που έχουμε ορίσει είναι, πράγματι, η θερμοκρασία που είναι να φτάσει. Πρέπει πάντα να ψήνουμε τον πηλό στη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή θερμοκρασία, ποτέ χαμηλότερη. Χαμηλότερη θερμοκρασία προκαλεί ατελή ωρίμανση. Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος σας, ξεκινήστε την χρονομέτρηση και ψήνουμε για τουλάχιστον για όσο διάστημα συνιστά ο κατασκευαστής. Είναι εντάξει για να ψήνουν πλέον.
Για την προστασία του πηλού από την αμαύρωση και τις μεταβολές χρώματος κατά τη διάρκεια του ψησίματος σιγουρευτείτε ότι έχει καλυφθεί ο πηλός στο εσωτερικό του φούρνου, με φύλλα αλουμινίου ανεστραμμένα σαν καπάκι, και συσφίγγεται κλείσει με ένα κλιπ συνδετικό υλικό.
Εταιρίες πολυμερικών πηλών είναι οι: Fimo, Sculpey, Premo, Cernit, Formello, Modello, Du-Kit και Κάτω Polyclay.Αναφορές
Βικιπαίδεια
polymerclaycentral

 

 

Last modified onSaturday, 23 May 2015 14:35

Find us on...

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook